Spring til indhold

Idræt, bachelor - Lukket for optag

Bacheloruddannelsen i Idræt er lukket for optag fra september 2025.

Idræt er lukket for optag fra september 2025.

Er du optaget på uddannelsen i 2024, får lukningen af uddannelsen ikke betydning for dit studieforløb. Bachelorstuderende får mulighed for at afslutte uddannelsen i henhold til den studieordning, som de er indskrevet på. Undervisningen udbydes i overensstemmelse med studieordningen,  men der udbydes ikke yderligere undervisning i et modul. Du har stadig ret til at benytte 3 prøveforsøg i modulerne. Der er også mulighed for at ansøge studienævnet om yderligere prøveforsøg, hvis der foreligger usædvanlige forhold.

Der er ikke mulighed for at få bevilget ubegrundet orlov undervejs i uddannelsen, når uddannelsen er under lukning. Det er dog muligt at søge begrundet orlov (barsel, sygdom, værnepligt, mv.). Hvis det er nødvendigt for dig at tage begrundet orlov, har du efter endt orlov ret til et individuelt tilrettelagt studieforløb.

Dette får du ud af at læse uddannelsen

  • Du er sprængfyldt med energi, lyst og humør til at have et aktivt studie
  • Du er nysgerrig på kroppen, dens anatomi, biomekanik, energiomsætning og fysiologi
  • Du er interesseret i at lære om sundhedspsykologi, idrætskultur, talentudvikling, idrætspolitik – og hvordan det kan hænge sammen

Det lærer du

Idrætsuddannelsen giver dig viden om kroppen, som du og dine studiekammerater afprøver i praksis i projekter. Arbejd fx med emner som motivation til at deltage i foreningsidræt eller optimering af fysisk træning for maratonløbere, håndboldspillere og kajakroere. Lær at formidle vigtigheden af idræt for den fysiske og mentale sundhed, og hvordan idræt kan bruges i sundhedsfremmende aktiviteter. 

Det kan du blive

Med en uddannelse i Idræt får du kompetencer, som giver dig spændende jobmuligheder i idræts- og sundhedssektoren. Bliv fx projektleder eller konsulent i idrætsforbund, kommuner/regioner og andre organisationer, hvor du kan beskæftige dig med træning, fysisk aktivitet, sundhed og trivsel. Du kan også blive underviser på idrætshøjskoler og idrætsefterskoler samt fysisk træner, coach eller instruktør. Kombinerer du din idrætsuddannelse med et andet gymnasiefag, kan du blive gymnasielærer. 

Om uddannelsen

Bacheloruddannelse i Idræt på Aalborg Universitet

Mød Mathias som læser Idræt på 3. semester på AAU

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

Bacheloruddannelse i Idræt på Aalborg Universitet

Mød Mathias som læser Idræt på 3. semester på AAU

Uddannelsens opbygning

Du kan vælge at læse Idræt som et centralt fag, sidefag i en tofags-uddannelse eller som en del af gymnasielæreruddannelsen.

Semesteroversigt

Vil du være gymnasielærer?

Kombinér idræt med f.eks. dansk, engelsk, historie, psykologi eller et andet spændende fag, så du får kompetence til at undervise i flere fag i gymnasiet. Hvis du vælger idræt som centralt fag, begynder din uddannelse med idræt. Det sidste år af bacheloruddannelsen fortsætter du med moduler fra det andet fagområde, som du kombinerer idræt med.

Læs mere om sidefag på Aalborg Universitet.

Er du klar til at læse idræt på AAU?

Svar på spørgsmål om bl.a. motivation, faglige krav, forventninger og få feedback undervejs.

Resultaterne fra Uddannelses-Match er vejledende – der er ingen rigtige eller forkerte svar. Spørgsmålene skal hjælpe dig til at blive lidt klogere på, om Idrætsuddannelsen er noget for dig.

Når du er færdig, får du  mulighed for at få en mail med en oversigt over dine svar og den feedback du får under besvarelsen. 

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Statistiske

Studieliv

Fremtidsmuligheder

AAU tilbyder dig tre kandidatmuligheder

    Job og karriere

    Kontakt og vejledning

    Studiets studentervejledere og studiet

    Mød AAU

    Mød AAU Idræt på Idrætsmødet

    Idrætsmødet er idrættens årlige nationale folkemøde. Gennem fire dage omdannes Aalborg til et samlingssted for dansk idrætsdebat og idrætsoplevelser. I samarbejde med nationale og nordiske partnere kridtes banen hvert år op til vidensdeling, erfaringsudveksling, inspiration og masser af aktiviteter. Sammen skaber vi en unik oplevelse af idrættens store værdi, mangfoldighed, fremtidige rolle og muligheder. 

    Følg med i Idrætsmødet her

    Tilmeld dig AAU's nyhedsbrev til gymnasieelever

    Vær blandt de første til at modtage nyheder om uddannelser, ansøgningsfrister, studievejledning, åbent hus, livet som studerende og meget mere og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrev