Spring til indhold
ForsideValg undervejs og job

Job- og praktiksøgning

Det kan være en stor mundfuld at gå i gang med at søge efter studiejob, projektorienteret forløb (praktik) eller dit første job som nyuddannet. Der er meget at forholde sig til, og mange spørgsmål kan opstå. Her på siderne kan du finde en masse svar, og karrierevejlederne sidder også klar til hjælpe dig videre.

Lav nemt flot cv og ansøgning med JofiboFind job og projektorienteret forløb i AAU JobbankFind standardaftale for projektorienteret forløb (praktikkontrakt)

  • Eksempler på cv og ansøgning

    Afkod jobopslaget og målret cv'et og ansøgningen - det er karrierevejledernes bedste råd til dig, der søger job eller projektorienteret forløb (praktik). Vi guider dig gennem det hele.

    Fra jobopslag til cv og ansøgning

  • Cv

    Cv’et er en oversigt over dine erfaringer og kompetencer. Det er vigtigt, at cv'et er overskueligt og relevant, så det er derfor vigtigt at begrænse sig. Men hvordan kommer du i gang, og hvad skal med?

    Tips, guide og skabeloner

  • Ansøgning

    At skrive jobansøgninger er en læringsproces, og øvelse gør mester – for det er en genre for sig. Men hvad skal en ansøgning indeholde, hvordan kan struktureres, og hvad skal du undgå at gøre?

    Gode råd og en konkret guide

  • Afkod jobopslaget

    Nøglen til et godt, målrettet cv og ansøgning er jobopslaget. Start derfor ud med at afkode det. Det kan hjælpe dig til at forstå virksomheden og deres behov. Men hvordan kan du helt konkret gøre det?

    Værktøj til at forstå jobopslaget

  • Jobsamtale

    Hvis du er nået hertil, er du allerede langt. Men hvordan skal du forberede dig, hvilke spørgsmål kan du få, og hvad hvis du er nervøs? Og hvad skal du gøre, hvis en virksomhed bruger personprofiler eller assessment days?

    Forberedelse og gode spørgsmål

  • LinkedIn og networking

    Begynd at arbejde på dit netværk og opret din LinkedIn-profil, allerede mens du studerer. Det er nyttigt både til at nørde din faglighed og når du søger job eller projektorienteret forløb (praktik).

    Guide til at oprette og bruge din profil

  • AI i jobsøgning

    Generativ AI kan være en hjælpende hånd til mange ting - også jobsøgning og kompetenceafklaring. Hvordan kan du gå til det, og hvad er faldgruberne?

    Brug AI som sparringspartner

  • Hvor skal jeg lede efter jobs?

    Der er mange steder, hvor du kan lede efter både job, studiejob og projektorienteret forløb (praktik). Men hvor kan du finde inspiration, hvis der ikke er noget opslået?

    Find opslag og samarbejdspartnere

  • Research og gode spørgsmål

    Research er noget af det vigtigste i en jobsøgningproces - det ruster dig til at trykke på de rigtige knapper og øger din chance for en jobsamtale. Men hvordan kommer du i gang, og hvordan kan du stille gode spørgsmål?

    Sæt dig ind i virksomheden

  • Karrieremesser

    Karrieremesser er geniale, uanset hvor du står, lige fra 1. til 10. semester. Men hvordan griber du det lige an - før, under og efter?

    Få max ud af karrieremesserne

  • Uopfordret jobsøgning

    Det kræver mere at søge uopfordret - du starter fra begyndelsen, når virksomheden måske ikke engang selv ved, at de har brug for dine kompetencer. Men du er måske den eneste ansøger.

    Tag selv kontakt

  • Hvad er mine kompetencer?

    Hvad har du lært i løbet af din uddannelse? Og igennem livet? Det er vigtigt at kunne sætte ord på, fx når du søger job eller projektorienteret forløb (praktik).

    Sæt ord på det, du kan

3 trin i din jobsøgning:

  1. 1

    Jobopslaget

    Start altid med at afkode jobopslaget.

  2. 2

    Cv'et

    Skriv derefter målrettet cv med udgangspunkt i din viden fra jobopslaget.

  3. 3

    Ansøgningem

    Skriv målrettet ansøgning med udgangspunkt i din viden fra jobopslaget.

Jobsøgning for dig med en funktionsvariation