Sådan forbereder du dig inden udlandsophold
Det er vigtigt at være godt forberedt inden du rejser på dit ophold i udlandet. Læs her, hvad du skal huske inden du rejser.
Go for it! It is an incredible opportunity to meet new people and new cultures which is difficult when just travelling. Adapting to a new setting and overcoming situations that you might not be comfortable with at first is a way to a great internal growth and new ways of thinking. You can learn and take away so much from study abroad whether it is for your further studies, social life or future work.
Mie Nymann Jensen, exchange student Spring 2019 ICLA, Japan
Sådan forbereder du dig inden dit udlandsophold
Du skal søge om forhåndsmerit inden du rejser ud.
- Vælg studieprogram og relevante kurser på det udenlandske universitet i samarbejde med en faglig vejleder fra dit studie.
- Ansøg dit studienævn om forhåndsmerit/godkendelse af fagene. Så er du sikker på, at kunne få meritoverført fagene fra dit studieophold, når du kommer hjem igen.
- Undersøg om dit studienævn evt. har en fortrykt formular, som du skal udfylde og undersøg om der er eventuelle deadlines for ansøgning om merit.
- Ansøgningen om merit bør indeholde en detaljeret beskrivelse af de faglige aktiviteter (kurser og/eller projekt(er)), som du skal følge på værtsuniversitetet. Vedlæg dokumentation, f.eks. i form af kursusbeskrivelser fra det udenlandske universitet. Du skal også huske at præcisere, hvilket semester eller hvilke studieaktiviteter på AAU du ønsker at udskifte med opholdet i udlandet, så studienævnet har det bedst mulige grundlag for en korrekt vurdering af din meritansøgning. Det er også en god idé at vedlægge en indstilling fra den vejleder på studiet, som har vejledt dig i forbindelse med studieprogrammet.
- Du skal som udgangspunkt søge om godkendelse af kurser, der svarer til et semester, altså 30 ECTS, men søg gerne godkendelse af flere kurser end du skal bruge, da det af og til sker at et kursus ikke bliver udbudt alligevel.
- Under opholdet: Vær opmærksom på, at studienævnets godkendelse er en foreløbig afgørelse, der endeligt skal godkendes ved din hjemkomst. Derfor bør eventuelle ændringer undervejs i dit studieforløb i udlandet konfereres med såvel faglig vejleder som studienævn, så der ikke opstår problemer, når den endelige meritering skal foretages efter endt ophold.
- Efter hjemkomsten: Nu skal du dokumentere over for studienævnet, at dit studieprogram og dine studieaktiviteter er fulgt som planlagt, samt at du har opfyldt de betingelser, hvorpå du har modtaget studienævnets foreløbige godkendelse. Dokumentationen udstedes af dit værtsuniversitet og kan variere meget i udseende og indhold.
Universiteter, som har en samarbejdsaftale om studenterudveksling med AAU, stiller oftest ikke krav om særlige sprogtests. Enkelte universiteter stiller krav om, at bestemte tests i sproget er bestået, før de optager gæstestuderende. Gælder dette krav for det universitet, du har valgt, må du selv sørge for at blive tilmeldt en test (f.eks. TOEFL, IELTS) på det relevante tidspunkt. Meld dig til i god tid da holdene hurtigt fyldes op.
Hvis en sprogtest ikke er påkrævet, men blot at du skal aflevere et bevis på dine sprogkundskaber kan du få en faglig vejleder til at underskrive dette skema: Reference form.
NB! Der gælder særlige regler for Erasmus+ studerende.
Nogle lande kræver visum, dvs. forudindhentet tilladelse til indrejse, af danske statsborgere, der ønsker at studere eller arbejde i landet. På Udenrigsministeriets hjemmeside finder man en oversigt over andre landes visumregler.
Det gælder generelt, at du skal henvende dig til det pågældende lands ambassade/konsulat i København for at få oplysninger om, hvorvidt visum eller opholdstilladelse er påkrævet i forbindelse med dit udlandsophold (der er ikke visumpligt inden for EU-medlemslandene).
Som regel går visumansøgningen gnidningsløst, men der kan dog være lande, hvor det ikke er helt nemt at få ansøgningen godkendt, og hvor procedurerne ofte er ret uklare. I et sådant tilfælde er du velkommen til at kontakte Internationalt Kontor for assistance.
Visum eller opholdstilladelse (evt. arbejdstilladelse)? Start i god tid
Det er en god ide generelt at starte i god tid med at indhente oplysninger fra den relevante ambassade om, hvor lang tid i forvejen de skal have din visumansøgning.
Det er dit eget ansvar at være forsikret under udlandsopholdet. Derfor er det meget vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i en række forhold vedrørende forsikring, inden du rejser ud. Især skal du være opmærksom på, om du er dækket i forhold til:
- Sygdom (herunder både fysisk og psykisk sygdom)
- Ansvar (hvis du fx forårsager skade på andres ting)
- Personlige ejendele og bagage
- Ulykkesforsikring (hvis du selv kommer til skade)
Særligt for studieophold inden for Erasmus+
Når du rejser ud på et Erasmus+ studieophold er det et krav, at du som minimum medbringer det blå EU-sygesikringskort, der giver dig ret til sygehjælp på samme vilkår som borgerne i det pågældende land.
Det kan fx betyde, at du selv skal betale for lægebesøg, hvis du bliver syg på rejsen. Kortet dækker heller ikke hjemtransport ved sygdom.
Kortet fås ved henvendelse til Borgerservice i din bopælskommune. Du kan også bestille kortet på www.borger.dk
EU-sygesikringsbeviset er ikke en rejseforsikring
Vær opmærksom på, at EU-sygesikringskortet ikke erstatter en normal rejseforsikring og heller ikke dækker hjemtransport ved sygdom. Derfor er det en god ide at tegne en privat forsikring. Start med at undersøge hos dit nuværende forsikringsselskab, hvordan du er dækket under et studieophold i udlandet.
Du kan også gøre brug af nedenstående liste over forsikringer for studerende, der rejser til udlandet:
www.dr-walter.com
http://global.ihi.com
www.aonstudentinsurance.com
www.studenterforsikring.dk
www.caremed-travelinsurance.com
Studieophold uden for EU/EØS
I mange lande kan danske studerende hverken optages i opholdslandets sygesikring eller på anden måde få ret til sygebehandling fra landets sygesikring. Ved rejser udenfor Europa, bør du derfor altid tegne en sygeforsikring hjemmefra. Start med at undersøge hvordan du er dækket under et studieophold i udlandet, hos dit nuværende forsikringsselskab
Du kan også gøre brug af ovenstående liste over forsikringer for studerende, der rejser til udlandet:
NB! Ved mange universiteter, fx i USA, kræves, at man køber universitetets sygeforsikring. Undersøg forsikringsdækningen grundigt og tegn en supplerende forsikring hjemmefra hvis dette er nødvendigt.
Inden du rejser til visse dele af verden er det nødvendigt at du bliver vaccineret. Hvis du er i tvivl om hvorvidt vaccination er påkrævet i det land du skal til, bedes du kontakte din læge eller Statens Serum Institut.
Vær desuden opmærksom på reglerne for indførsel af medicin. Læs Udenrigsministreriets anbefaling om medicin på rejsen Medicin på rejsen (um.dk)
Ved studieophold indenfor en samarbejdsaftale er værtsinstitutionen ofte behjælpelige med at finde bolig. Som regel skal du søge bolig på samme tid, som du søger om optagelse på universitetet. I nogle tilfælde får du først boligpapirerne, når du er blevet optaget.
Husk at ansøge indenfor fristen og betale evt. depositum.
Hvis du skal på studieophold på et universitet, som AAU ikke har en samarbejdsaftale med, skal du selv sørge for at søge bolig. Vi anbefaler, du kontakter det pågældende universitet og beder dem hjælpe dig med at finde et sted.
Det er muligt at tage sin SU med til udlandet, når man rejser ud på meritgivende udlandsophold. Det kan du læse mere om på SU-kontorets hjemmeside:
Private sprogskoler arrangerer, mod betaling, sprogkurser af enhver art. Voksenuddannelsescentrene (VUC), handelsskolerne og studenterkursus udbyder sprog som enkeltfag om aftenen i forløb på 1-2 år. Under lov om fritidsundervisning udbyder aftenskolerne desuden sprogkurser uden eksamen.
I udlandet tilbyder mange universiteter intensive sprogkurser for udlændinge (ofte i sommerferien).
Internationalt Kontor modtager brochurer og plakater om nogle af disse tilbud og andre sommersprogkurser og sprogrejser.
Når du rejser på meritgivende udlandsophold er der en lang række muligheder for at søge legater både gennem AAU og private fonde.
Hvis du er heldig at modtage et eller flere legater skal du ikke betale skat af dem. Legater, som er givet til et udlandsophold, og som du vel og mærke anvender hertil, er altså skattefrie. Husk dog at der skal foreligge dokumentation for, at det er det, du har brugt legatet til (fx i form af flybilletter eller depositum til bolig mv.).
Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet til danske turistrejsende.
Der er rejsevejledninger for alle lande, hvor Danmark har en ambassade. Herudover findes også vejledninger til lande, hvor der både er mange danske rejsende, og en særlig sikkerhedsrisiko. Fx på grund af krig, fare for terrorisme, uroligheder, naturkatastrofer, kriminalitet eller lignende.
Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.
AAU anbefaler desuden følgende:
- Download Udenrigsministeriets app ”Rejseklar”; Tilmeld dig Danskerlisten på app'en Rejseklar (um.dk)
- Hold dig altid på afstand af demonstrationer, også de fredelige, og tilspidsede situationer/forsamlinger, der opildner til uro.
- Følg myndighedernes råd i landet hvor du opholder dig.
- Udenrigsministeriets anbefalinger om IT-sikkerhed på rejsen; Sikkerhed på rejsen (um.dk)
- Vær opmærksom på mistænkelig adfærd i dine omgivelser. Universitetsstuderende kan være mål for hvervning til fremmede efterretningstjenester og forsøg på industrispionage. Brug derfor din kritiske sans.
Husk at du skal registre din udflytning i det danske CPR-register. Det sker ved at melde udrejse til folkeregistret i den kommune, du bor i.
Ophold i udlandet over seks måneder
Alle, der flytter til udlandet i mere end seks måneder, skal inden afrejsen sørge for at registrere sig som udrejst i CPR. Det sker ved at melde udrejsen til den kommune, du bor i.
Du skal også kontakte SKAT og meddele, at du er udrejst.
Ophold i udlandet under seks måneder
Hvis du opholder dig under seks måneder i udlandet, kan du bede kommunen om fortsat at være registreret med bopæl i Danmark. Det kræver, at du har fuld rådighed over din bolig, hvilket vil sige, at den ikke må være fremlejet, lånt eller lejet ud.
Har du ikke fuld rådighed over boligen, kan du bede kommunen om at lave en konkret vurdering af, om du stadig kan være registreret med bopæl i Danmark under dit ophold i udlandet.
Meld flytning på borger.dk
Tilmeld dig Udenrigsministeriets danskerliste
Danskerlisten giver Udenrigsministeriet mulighed for at kontakte danskere i udlandet i en krisesituation. Det kan være ved naturkatastrofer, terroraktioner eller væbnet konflikt i det land, du opholder dig i.
I den slags situationer kan det være nyttigt for dig at få information om en sikker og hurtig måde at forlade området på.
Det er frivilligt, om man ønsker at registrere sig. I nogle lande kan det være relevant kun at registrere sig, hvis man skal opholde sig i landet i en længere periode. Mens det i lande med særlige risikoforhold anbefales, at man også registrerer sig ved kortere ophold.
Kulturchok er et velkendt fænomen i forbindelse med et længerevarende ophold i udlandet. Det er altid overvældende at befinde sig i nye og anderledes omgivelser, møde nye mennesker og opleve nye måder at gøre tingene på. De fleste er indstillet og forberedt på dette kulturmøde.
Kulturchok ved hjemrejse
Du skal imidlertid også være forberedt på, at du kan få et "omvendt" kulturchok, når du vender tilbage til Danmark igen efter 3-6 måneders ophold i udlandet. Det tager tid at falde tilbage i dit gamle, velkendte miljø, og det kan være svært at finde din gamle studierytme. Vær bevidst om dette - og gå hurtigt i gang med studiet igen, efter at du er kommet tilbage fra dit udlandsophold.
Det har været en helt igennem fantastisk tur, med mange oplevelser og fantastiske venner! Jeg vil VARMT anbefale en udlandsrejse til Algoma Universitet.
Kirstine Heby, Algoma Universitet, Canada – Forår 2023
Lad dig inspirere af tidligere udvekslingsstuderende
"Det var nemt for mig at finde og tilmelde til de nødvendige relevante fag, det der måske kan drille er at man skal omregne fra ECTS til credits. Selve hjemmesiden som UWGB tilbyder når det kommer til at vælge er lige til og overskuelig samt fyldt med alt den nødvendige information.
Ansøgningsprocessen
Selve ansøgningsprocessen kan komme til at virke voldsom og overskuelig, her skal det nævnes at UWGB har en super hjælpsom checkliste som sørger for at man får det hele med, og ikke blive tabt i svinget. Det mest 'besværlige' var nok at skulle ansøge visum, her handler det om at komme i gang med det hurtigst muligt da det godt kan gå hen og tage lang tid.
Bolig
Jeg valgte at bo på campus da det er betydeligt nemmere, og billigere, end at finde noget off-campus. Her skal man blot ansøge hvorefter UWGB finder en lejlighed på campus.
Om byen
Det skal siges at byen Green Bay på ingen måde er en stor by, som man måske kunne forvente. Dog er der mange begivenheder og diverse arrangementer rundt omkring i byen, så man ikke keder sig.
Syntes dog man skal være obs at selve campus ikke ligger tæt på centrum, eller nogen oplagte handle muligheder. Her sørger skolen naturligvis for at man ikke mangler noget.
Hvorfor vælge UWGB
Jeg vil helt klart anbefale UWGB hvis man er på udkig efter en autentisk og jordnær oplevelse af USA, det er på ingen måde en stor fest skole, eller by for den sags skyld. Men, den er til gengæld fyldt med mange skønne og nede-på-jorden mennesker.
Jeg vil slutte af med at sige at den kontaktperson jeg havde på skolen derovre, Kristy. Var, og er, fantastisk til at hjælpe og svare på alle de 'dumme' spørgsmål man skulle have".
Jonathan West Larsen, udvekslingsstuderende foråret 2023
"Hallym University var gode til at sende relevante dokumenter, så helt fra starten havde jeg en masse informationer til rådighed. Hvis jeg havde nogle spørgsmål, skrev jeg bare en mail til udenlandskoordinatoren fra Hallym University, og normalt svarede han indenfor 1 time, hvilket er virkelig imponerende, når man tænker på tidsforskellen.
Sådan hjalp Hallym os inden ankomst
Inden jeg ankom, havde udenlandskoordinatoren sendt os videoer af hvordan vi helt præcis fandt hen til universitetet, så selvom det er skræmmende at være i et nyt land, hvor man ikke taler sproget og alt står på koreansk, så var det nemt at finde universitetet.
Bolig - og fif til gratis husleje
Ved Hallym University bor de fleste studerende på dorms, så det gjorde jeg selvfølgelig også. Jeg meldte mig som tutor, hvilket betød at jeg ikke skulle betale for mit dorm og derudover fik jeg også en lille sum penge.
Husk, tilstedeværelse obligatorisk
Hvis man har planer om at rejse imens man er afsted, skal man lige være opmærksom på at der er ‘mandatory attendance’, så hvis man misser for mange undervisningstimer, kan man risikere at automatisk dumpe, men underviserne er super forstående overfor udvekslingsstuderendes interesser, og ofte kan man skrive en ekstra opgave i stedet for at skulle møde op.
Studieliv og faglige niveau
Studelivet i Sydkorea er vildt fedt. Der er altid events på campus, hvilket giver god mulighed for at møde andre. På Hallym University havde vi en buddy ordning, som vi var på ture med. Jeg kom også til at bo sammen med to virkelig søde koreanere, som lige var startet på universitetet - så vi var alle lige forvirrede.
Det faglige niveau er ikke så højt, i hvert fald ikke på de fag jeg havde. Det var nu rart nok, at jeg ikke var tvunget til at sidde med næsen i en bog i flere timer om dagen. Det gav flere muligheder for at udforske Korea og koreansk kultur.
Området
Da Hallym University ligger 2 timer fra Seoul, er det helt anderledes end Seoul. I Chuncheon, som er byen Hallym University ligger i, kan ingen af de lokale engelsk, og alt står på koreansk. Os udvekslingsstuderende var også de eneste udlændinge i byen, så det var noget af en oplevelse. Heldigvis blev jeg hurtigt gode venner med en masse koreanere, som ikke havde noget problem med at bestille for mig, når vi var ude og spise.
Prisniveau
Så skal det også lige siges at vi spiste ude til næsten alle måltider, da det er virkelig dyrt at handle ind (73kr for 5 tomater). Derfor synes jeg at det var lige så smart bare at spise ude.
Hvorfor vælge Hallym
Alt i alt vil jeg 100% anbefale Hallym University til kommende studerende. Jeg kan ikke sætte en finger på noget. Det har været et fantastisk semester, og jeg er lidt ked af allerede at skulle hjem om en lille måned".
Michelle Hansen, SIV 4. Semester 2023
Valg af fag
"Valg af fag var super nemt. Vejlederen fra Algoma Universitet sendte et link til en Google Survey hvor jeg kunne vælge hvilke fag jeg gerne ville have. Derudover fik jeg et link hvor jeg kunne læse om hvilke fag der blev tilbudt. Det føltes meget uofficielt, men jeg var blevet skrevet op til de rigtige fag og der var ingen problemer med det.
Fagligt udbytte
Fagligt har dette semester ikke været det sværeste. Det føltes lidt som at være tilbage i gymnasiet – ikke at jeg klager. Dét der derimod var en udfordring, var at finde ud af hvordan jeg kunne score de gode karakterer og at lære at forstå hvordan lærerne gav karakterer. Der var ikke så meget vejledning og ikke så mange noter eller forslag til hvordan man kunne forbedre sig så på den måde var man lidt overladt til sig selv.
Et internationalt universitet med god velkomst
Universitetet var meget internationalt! Jeg tror cirka halvdelen af de studerende var internationale studerende – mest fra Indien og Sri Lanka. De fleste velkomstaktiviteter blev dog afholdt i september da det er hér de fleste nye starter så eftersom jeg kom i januar, måtte jeg spørge mig meget frem og fik ikke samme mulighed for at møde andre internationale studerende. Min vejleder, Taylor Jaerhling, var rigtig flink og vi spiste frokost nogle gange så hun kunne sikre sig at jeg var faldet godt til, på den måde var universitetet (mest hende) gode til at sørge for at jeg blev integreret.
Sådan hjalp Algoma med bolig
Universitetet har en regel om at internationale studerende SKAL bo på campus. Dette er dyrt, men det er simpelthen en del af oplevelsen og jeg er så glad for det. Dét at man kommer til at bo sammen med andre studerende gør at man hurtigt får venner (som ikke er fra sin egen studieretning) og der er altid nogle man så kan spørge hvis der er noget man er i tvivl om.
Alt det praktiske var let (visum, ansøgning m.m.)
Var der noget ved ansøgningsproces, visum og rejse, som var særligt udfordrende?
Jeg syntes at det var simpelt og ligetil. Der var selvfølgelig mange til man skulle holde styr på, men da først ansøgningen var sendt var der ikke andet man kunne gøre end at vente. Ventetiden var nok det mest stressende fordi jeg havde en liste med ting jeg skulle huske, men som jeg ikke kunne gå i gang med før jeg vidste om jeg skulle af sted (fik svar 3-4 måneder inden afgang!).
Visa - hvordan
Der var ingen problemer med visa. Da jeg skulle være der i under 6 måneder kunne jeg opholde mig (lovligt) i landet uden et studievisa så jeg skulle kun bruge en ETA for at få lov at rejse ind i landet. Det kostede 40 kr.
Overlap mellem semestret i DK og Canada
Det mest udfordrende ved rejsen var at semestret i Canada startede i starten af januar og derfor overlappede med mit semester på Aalborg Universitet. Jeg havde en eksamen som jeg var nødt til at flytte og alligevel lå den oveni at jeg skulle rejse så det er helt klart ikke den eksamen jeg har gjort det bedst til.
Økonomi og prisniveau
Økonomi var faktisk ikke så stort et problem. Jeg tog et SU lån og havde nogle penge på opsparingen, men det var suuuper dyrt. Det skal man være forberedt på, ellers kommer man ikke af sted.
Algoma Universitet har en regel om at man skal bo på campus så de stiller et værelse til rådighed – mod betaling selvfølgelig. En forskel mellem danske og canadiske universiteter er at et canadisk universitet er 90% en forretning så selvom den danske stat betaler for selve undervisningen får man stadig en del regninger fra universitetet. Det kan være lidt voldsomt.
Området
Sault Ste. Marie, som byen hedder, er forholdsvis lille og ligger meget afsides fra andre større byer. Det er derfor begrænset hvor meget der er at lave. Især eftersom jeg kom om vinteren hvor undendørsaktiviteterne var begrænsede til at stå på ski. Dét man laver i byen er, at man tager til hockey kampe! Byen har et U21 hold der spiller i Ontario Hockey League og hele byen er crazy med det. Kan varmt anbefale at begynde at gå op i hockey 😊
Jeg var heldig at finde nogle venner der havde bil og det gjorde mulighederne for at komme rundt og se området meget bedre! Den offentlige transport var ikke så god.
Jeg blev ret overrasket da jeg dukkede op på universitetet og der lå en overfaldsalarm i min velkomstpakke. Det viser sig at byen har nogle problemer som er lidt tys-tys og som ikke står på universitetets hjemmeside. Blandt andet menneskehandel/smugling, da byen ligger på grænsen til USA, og selvom universitetet går meget op i pride og black lives matter er selve byen vist ikke ligeså åben.
Hvorfor vælge Algoma og opmærksomhedspunkter
Jeg har forsøgt at være ret realistisk og nævne ting man bør vide inden man tog af sted (ting jeg ville ønske jeg havde været forberedt på inden jeg tog af sted), men jeg vil også sige at jeg har klart haft de bedste 4 måneder i mit liv! Det har været en helt igennem fantastisk tur, med mange oplevelser og fantastiske venner! Jeg vil VARMT anbefale en udlandsrejse til Algoma Universitet. Man lærer så meget om Canada og om verden. Man skal dog lave noget grundigt research om byen inden man tager af sted. Når man søger så klart søg et værelse i et townhouse frem for et dormroom. Dér bor man nemlig sammen med roommates og det gør bare hele forskellen for om man har et socialt liv eller ej!"
Kirstine Heby, Algoma Universitet, Canada – Forår 2023
Dette er uddrag fra et interview lavet af ICLS med en AAU studerende, som besøgte ICLA et par år efter sit udvekslingsophold.
Q: What was your university major and have studying abroad helped you broaden and deepen understanding of your major and how?
A: My Major during my Bachelor's was International Business Communication in English and we are recommended to study abroad to start using our language skills more internationally. What my study abroad really provided me with was an insight on how
cultural and language barriers can be more or less complicated, but you can always find a way to communicate through them. I didn't have any Japan-related courses at AAU but an opportunity to visit a diverse international college helped me realize how important it is in communication that you take the cultural aspects into account. This realization resulted in my Bachelor thesis about how personal relations impact which language you would use in international sets: the more closeness you feel to someone, the more you tend to choose a language where they are involved. I experienced that a lot while communicating with my international friends at iCLA, but the theory is applicable in working industries as well.
Study Abroad also helped me choose my Master’s degree. Going to iCLA and meeting students from various cultural backgrounds made me curious about the world, the cultures and communication patterns in different countries. This curiosity led me to a Master’s degree in tourism.
Now I work at a travelling agency, specializing in marketing and sustainability. Whenever we have Japan-related work, I am happy to use the knowledge I got from study abroad in Japan.
Q: From your experience of studying both in Denmark and Japan, what are be the main differences from the academic point of view, such as the teaching style, class format, group work assignments etc.?
A: The biggest difference is that AAU is a lot bigger than iCLA, it has big lecture halls where you have 100 students listening to one teacher, which at times can be a bit intimidating coming from iCLA. However, what is really nice about it is that you can decide for yourself whether to attend the lectures or do a self-study. I always recommend doing both!
Another big difference is that AAU is very focused on group work. Even when you are in a lecture, you will be asked to sit together and work out a study case. The best aspect of the group work is hearing everyone's point of view and working out solutions you wouldn’t have thought of by yourself. Students from the same group often have lunch together or go to the movies after class. Problem-based learning does not only create a very colorful academic experience, but it also has a social aspect because most of the time the group members become your friends.
Q: Would you recommend your Alma Mater to iCLA students as a study abroad destination?
A: Of course, I would! First of all, I really recommend Aalborg as a city. It has a big potential to become an international hub, however not yet as overwhelming as the Danish capital Copenhagen. Aalborg is a nice place to study, with great opportunities and vibrant nightlife, which is a part of the Danish student culture.
Aalborg University itself is rather new and modern, with a lively campus and numerous buildings and facilities around town, some of them close to the harbor. The group work at AAU is an amazing aspect. An opportunity of having other voices impact your work
provides a great experience moving forward in your working life and a big plus for your resume.
Q: What do you think would be surprising for an iCLA student in Denmark's culture and
lifestyle?
A: Denmark has a very diverse population, and even though you might feel like an outsider, everyone else would assume that you are a Dane as we have so many different looks. Because of that you can often expect to be addressed in Danish at first. However, everyone is very fluent in English and interested in helping, so it's not really a problem if you don’t speak Danish at all.
We might not appear too smiley in public and it might take a while to get to know a Dane better but with time it is very possible to become closer. And then you really have a friend for life.
There is a big social aspect of Danish culture: going out after work or classes and on the weekends is very common. Nightlife is also a big thing in Danish culture. Of course, you can determine yourself how much you want to be involved in it.
Q: Do you have any advice to iCLA students who consider studying abroad?
A: Go for it! It is an incredible opportunity to meet new people and new cultures which is difficult when just travelling. Adapting to a new setting and overcoming situations that you might not be comfortable with at first is a way to a great internal growth and new ways of thinking. You can learn and take away so much from study abroad whether it is for your further studies, social life or future work.
Mie N. Jensen, International College of Liberal Arts, Japan – Forår 2019
Få en snak med en vejleder fra Internationalt Kontor
Alle AAU studerende kan få vejledning om udlandsophold under studiet. Du er måske i tvivl om, hvad der giver mening i forhold til dine studier, hvornår du kan rejse ud og hvordan du skal gribe det an?
Måske er du også i tvivl, om det er noget for lige præcis dig?
Book en vejledningssamtale, skriv eller ring til os så hjælper vi dig.
Kontakt Internationalt Kontor
Hvis du ønsker en vejledningssamtale skal du booke den på forhånd . Hvis du har et hurtigt spørgsmål eller spørgsmål til din ansøgning er du også velkommen til at ringe eller sende en email.
Find e-mail adresse og telefonnummer her
Kontoret er i udgangspunktet bemandet mandag, tirsdag, torsdag 9-15, fredag 9-14.
For at sikre dig den bedste vejledning anbefaler vi, at du booker en samtale. Hvis du foretrækker at sende en mail bedes du angive om du ønsker information om studie- eller projektorienterede forløb (praktik) samt om du ønsker at rejse udenfor eller inden for EU/EØS.
Fælles mail: outgoing-student@adm.aau.dk.
Trine Østergaard Vaagholt (studieophold)
Tlf.: 9940 9656
Mail: outgoing-student@adm.aau.dk / trn@adm.aau.dk
Gitte Nørgaard Jensen (projektorienterede forløb)
Tlf.: 9940 7501
Mail: outgoing-student@adm.aau.dk / gij@adm.aau.dk
Kenneth Kiel Jensen (studieophold)
Tlf.: 9940 9650
Mail: outgoing-student@adm.aau.dk /kkjen@adm.aau.dk
Gitte Nørgaard Jensen (projektorienterede forløb)
Tlf.: 9940 7501
Mail:outgoing-student@adm.aau.dk / gij@adm.aau.dk