Specialeskrivning

Specialeskrivning

Det er vigtigt, at du forener dig med, at der ikke er én bestemt måde at skrive et speciale på. Der findes ingen generel løsning på, hvordan den gode specialeskrivning kan opnås. Det er noget, du med tiden selv finder ud af ved at skabe de rammer, der er bedst for dig under specialeskrivningen.
Specialet kan i perioder være kaotisk, rodet og uoverskueligt, men lad dig ikke skræmme af det. Du skal nok få dannet et bedre overblik, jo længere du kommer i processen.
Når du er inde i perioder, hvor du ikke føler, at du kommer særlig langt, er det en god idé at tale med din vejleder, dine medstuderende, venner eller andre, du har lyst til at betro dig til. Dine medstuderende kan sidde med samme oplevelse som dig, og her kan I udveksle idéer og hjælpe hinanden videre i processen.
7 tips og tricks til, hvordan du kan optimere din specialeskrivning
Specialeskrivning er en proces, hvor du nemt kan miste overblikket. Derfor kan en god tidsplan gøre underværker. Du kan med fordel bruge en kalender til at planlægge din uge og skabe et overblik. Men når du udfylder den, så husk at hold den realistisk. Husk også at skrive dine fritidsinteresser ind i kalenderen. På den måde sikrer du, at din kalender tager højde for dine studiemæssige og private gøremål.
Eksempel på en ugeplan

Det er vigtigt, at din arbejdsplan er realistisk, og at du sætter dig nogle mål, som du ved, at du kan indfri. Hvis ikke dine mål er realistiske, kan du ende med at miste overblikket. Målene skal derfor ikke sættes efter, hvad du mener, du fagligt kan præstere. Men derimod den tid, du kan arbejde fokuseret med specialet. Læs mere her om at planlægge dit studieforløb, og hvordan du sætter mål for dig selv: Find din studierytme.
Prøv dig frem!
Første gang du laver en arbejdsplan, kan du have følelsen af at skyde i blinde. Derfor er det også en god idé at se dine mål som pejlemærker for, hvad der fungerer og ikke fungerer, så du efterfølgende kan sætte realistiske mål og lave en bedre arbejdsplan. Betragt derfor din ugeplan som en løbende proces, der kan revideres og justeres.