Spring til indhold

Studiemiljødagen 2022 i København

Bæredygtigt studiemiljø på programmet

På dette års Studiemiljødag strålede temaet bæredygtighed igennem via udvikling af idéer til, hvordan studiemiljøet på AAU CPH kan blive endnu mere bæredygtigt.

Studiemiljødagen 2022 i København

Bæredygtigt studiemiljø på programmet

På dette års Studiemiljødag strålede temaet bæredygtighed igennem via udvikling af idéer til, hvordan studiemiljøet på AAU CPH kan blive endnu mere bæredygtigt.

Studiemiljødagen 2022 på campus i København bød på inspirerende oplæg, kreative workshops, jord under neglene og brandgode idéer. Dagens program blev skudt i gang af Aalborg Universitets prorektor Anne-Marie Kanstrup, som gjorde det klart, at campus i København skal gøres til et endnu mere funktionelt og behageligt sted at være, og at det i stor stil opnås bedst med hjælp fra dem, der bruger det.

Dagens deltagere blev delt ind i to workshops, som udgjorde dagens program. Omdrejningspunktet for den ene workshop var udviklingen af det fysiske studiemiljø på fællesarealer, med særligt fokus på tre specifikke områder; den lille kantine, solskinskajen og spejlsalen. På den anden workshop var der bogstavelig talt grønt fokus, hvor deltagerne skulle kreere byhaver ved at bygge plantekasser sammen med TagTomat.dk.

Brandgode idéer, jord under neglene og grønne resultater

I workshoppen med det fysiske studiemiljø som omdrejningspunkt lagde deltagerne ikke låg på både meninger og idéer. Workshoppen blev fyldt op af rundvisning, brainstorming og ikke mindst idéer formet i modellervoks. Flere tanker om studiemiljøet i de tre fokusområder var gennemgående og her nævnes et udpluk:

  • Den lille kantine: Der var et gennemgående ønske om at skabe fleksible rum og separate rum til fx at se fodboldkampe og gøre plads til et hyggeområde med fx sækkestole - de fleksible rum skulle bl.a. kunne lade sig gøre ved at bruge mobile møbler. Der blev også snakket om vigtigheden af brugen af genbrugsmøbler for at forstærke bæredygtighedsaspektet i lokalet. Også lyset blev diskuteret og ønsket mere blødt og knapt så hårdt.
  • Solskinskajen: Deltagerne fremhævede især to elementer: fritid og aktivitet. Der blev snakket om ønsket om flere siddeområder, hvor studerende kan kombinere gruppearbejde med udnyttelse af solen. Nogle af de idéer, der var oppe at vende, var en større kurvet bænk i hjørnet af kajen, små runde bænke med planter rundt om for at skabe hygge og skærme for vinden samt flere bordebænkesæt. Der blev foreslået en petanquebane til at skabe noget aktivitet i området.
  • Spejlsalen: Hovedfokus var på den dårlige akustik, hvor deltagerne snakkede om ønsket om akustikplader på vægge og i loft og rumdelere som fx planter. Der var også tale om en idé til at dele rummet op i et aktivitetsområde og et loungeområde.

Resultatet af workshoppen med TagTomat.dk blev i alt ni hjemmebyggede plantekasser, hvori deltagerne såede et miks af spiselige planter, blomster og krydderurter. Byhaverne er placeret i gården mellem bygning B og C og bidrager til at gøre udendørsarealerne på campus endnu grønnere og mere bæredygtige.

Mærk stemningen til studiemiljødagen 2022

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

Mærk stemningen til studiemiljødagen 2022