Spring til indhold

Inspirationshistorie

Fies drømmejob var ikke det rette for hende

Lagt online: 03.08.2023

Da Fie blev færdiguddannet, var hun ambitiøs og kastede sig ud i dét, hun troede var drømmejobbet, men nåede så frem til en erkendelse af, at der var noget, der manglede. Hun tog derfor konsekvensen og søgte et andet job, der passede bedre til hende. Hendes læring guidede hende, så hun kunne gøre tingene anderledes, nu hvor hun var bevidst om nogle nye ting ved sig selv.

Inspirationshistorie

Fies drømmejob var ikke det rette for hende

Lagt online: 03.08.2023

Da Fie blev færdiguddannet, var hun ambitiøs og kastede sig ud i dét, hun troede var drømmejobbet, men nåede så frem til en erkendelse af, at der var noget, der manglede. Hun tog derfor konsekvensen og søgte et andet job, der passede bedre til hende. Hendes læring guidede hende, så hun kunne gøre tingene anderledes, nu hvor hun var bevidst om nogle nye ting ved sig selv.

Om Fie Aude

Uddannelse: Culture, Communication and Globalization på AAU i Aalborg

Dimittendår: 2021

Job: Marketing Coordinator ved Tasklet Factory

Med drømmejobbet fulgte et overvældende pres

Efter hun blev færdiguddannet, fik Fie forholdsvist hurtigt et job. Hendes første jobsamtale blev også til hendes første job, og hun følte sig heldig – hun fik nemlig lov at stå med hovedansvaret for virksomhedens marketing.

Jeg syntes, at det var en megafed mulighed – jeg kunne slet ikke lade den passere. At kunne skabe sit eget – det ville være så fantastisk! Jeg havde alle de her ambitioner uden egentlig at tænke over, hvad det er, jeg som person har behov for.

Fie Aude

Allerede efter et halvt år kunne Fie dog mærke et overvældende pres, men der skete på samme tid en masse i hendes privatliv, så hun slog det hen og tænkte, at det nok var pga. det. Hun havde en hård tid, men fik styr på det derhjemme, og det lettede lidt.

”Men jeg havde allerede mærket den der frygt for at fejle og ikke kunne følge med på arbejdet. Jeg var jo den eneste ansvarlige for marketing, så jeg følte meget, at det hele stod og faldt med mig”.

 

Netværksdagen, der gjorde en forskel

En netværksdag hos Fies gamle praktiksted, Logimatic, blev gamechangeren for Fie:

”Det var til en netværksdag for gamle praktikanter, hvor vi havde mulighed for at åbne lidt op omkring vores udfordringer som nyuddannede på jobmarkedet. Der fortalte jeg om mit job, arbejdspresset og mine udfordringer med manglende kompetencer i forhold til forventninger (måske mest fra mig selv). Det var rart at dele, men jeg kom jo stadig tilbage til en travl hverdag uden nogen sparringspartnere”.

Fies åbenhed omkring det gjorde, at hendes mentor fra praktikken efterfølgende rakte ud til hende på LinkedIn og foreslog, at hun skulle tage fat i én, som måske snart fik brug for ”sådan en som hende”. Fie tog chancen og connectede på LinkedIn, og blev opfordret til at sende sit cv.

I mellemtiden blev Fie mere og mere sikker på, at hun ikke var det rette sted – hun skulle finde et andet job, hvor hun ikke var alene om opgaverne.

 

Kaffen, der blev til et job med bedre balance

Kontaktpersonen fra virksomheden skrev ’Skal vi ikke lige tage en kop kaffe?’, og det gjorde, at Fie blev meget afslappet og indstillede sig mere på en hyggelig snak.

Jeg vil virkelig anbefale at have den mentalitet med sig, når man skal til jobsamtale: Tænk på det som ’bare en kop kaffe’, hvor man skal tale om det, man synes er interessant.

Fie Aude

Det blev en god samtale, der varede 2 timer, hvor Fie mærkede sin passion for arbejdet, kunne være 100 % sig selv, og klart kunne fortælle, hvordan hun arbejdede, og hvad hun havde brug for. Det havde hun nemlig en meget bedre forståelse for nu, end sidste gang hun havde søgt job.

Et par måneder efter begyndte hun i sit nye job, hvor hun hurtigt fik en god fornemmelse. Det gik også op for Fie, hvor urealistisk hendes tempo havde været i det gamle job:

”Det tempo, jeg kører med nu, er et helt andet. Jeg føler, at jeg er helt langsom, fordi jeg jo netop har tid og kan sidde og fordybe mig i opgaverne – og alligevel var min leder bange for, om jeg kørte for hårdt på. Det er jo lidt vildt at høre. Men også rigtig godt, fordi jeg nu får en mere realistisk idé om, hvor højt et tempo man skal arbejde i. Ikke 500 km/t i hvert fald”.

 

Hvad har jeg egentlig brug for?

Set i bakspejlet fortæller Fie, at hun kan se, at det var et utroligt dårligt match mellem virksomhedens vækst og hendes kompetencer:

”Den fart, de havde på, og det, de gerne ville vækste, stemte ikke overens med et marketingsteam på én person, som var lige frisk ud fra uni”.

Hun var igennem en proces, hvor hun blev tvunget til at finde ud af, hvad der var vigtigt for hende:

”Jeg tænkte, at jeg skulle være ambitiøs, og at jeg kunne det hele selv, men jeg er en person, der har behov for at være en del af et team, og have nogen at sparre med og spørge til råds om ting. Den sikkerhed har jeg brug for, og det skal jeg stå ved”.

At komme til den indsigt var fedt, fordi jeg lærte mig selv bedre at kende. Det var en enorm hård proces med meget læring, men jeg er slet ikke ked af, at jeg har været igennem det, fordi jeg har fundet ud af mere om mig selv, mine evner, og hvad jeg har behov for.

Fie Aude

Fies råd til dig:

Kend dig selv, stå ved dig selv og vær ærlig

Der er 3 ting, som har været vigtige for, at Fie er landet i et job, hvor hun trives bedre, og dem vil hun også anbefale dig at være opmærksom på:

  1. 1

    Tænk over, hvad du har brug for – og ikke kun hvad du kan bidrage med

    Fie fokuserede meget på, hvad hun kunne gøre for arbejdspladsen og ikke så meget på sig selv som nyuddannet. Det er et råd, hun vil give dig:
    ”Hvad trives du med på studiet? Hvad er vigtigt for dig? Brug det som et pejlemærke ift. hvilket job, der kan være det rette for dig. Du har taget en lang uddannelse, og du kan dine ting, samtidig med at, ja, du skal ud at lære en hel masse nu. Altså, du er ny, og det har du lov til at være”.

  2. 2

    Vær åben og ærlig – og brug LinkedIn

    Det, at Fie var åben omkring sine udfordringer og brugte sit netværk, bl.a. fra praktikken, åbnede døren for kontakten til Tasklet. Her var LinkedIn også et vigtigt værktøj, som Fie varmt anbefaler at komme i gang med.
    ”Det kan være skræmmende, men hold nu op, hvor kan det også sparke nogle døre ind!”

  3. 3

    Bliv del af et branchenetværk

    Netværksdagen var også en vigtig brik på vejen mod et job, som passede bedre til Fie.
    ”Jeg vil helt sikkert anbefale at blive en del af nogle netværk. Det er helt vildt uvurderligt. Det kan være svært at vide, hvor man lige skal starte, men det kan bare være en vennegruppe fra uni, som mødes for at snakke udfordringerne igennem. Og ellers deltage på videnevents, hvor man udover ny viden netop kan sparre med nogen inden for det samme felt som en selv”.