Spring til indhold

Inspirationshistorie

Karrierevejledning gav Tim fornyet håb

Lagt online: 03.02.2025

Tim Morakran havde igennem længere tid søgt studiejob, men uden held. På Karrieremessen blev han opmærksom på muligheden for at få karrierevejledning. Han tog imod tilbuddet, og det skulle vise sig at være klogt: Tim fik gode råd om nye måder at gribe jobsøgningen an på, hvilket resulterede i et virkelig godt studiejob.

Inspirationshistorie

Karrierevejledning gav Tim fornyet håb

Lagt online: 03.02.2025

Tim Morakran havde igennem længere tid søgt studiejob, men uden held. På Karrieremessen blev han opmærksom på muligheden for at få karrierevejledning. Han tog imod tilbuddet, og det skulle vise sig at være klogt: Tim fik gode råd om nye måder at gribe jobsøgningen an på, hvilket resulterede i et virkelig godt studiejob.

Om Tim Morakran

  • Alder: 24 år
  • Uddannelse: Software på AAU i Aalborg
  • Semester: 7. semester
  • Studiejob: Analyst (studenterprogrammør) hos Netcompany

Tim havde hørt, at AAU Karriere kunne hjælpe med bl.a. feedback på cv, brug af LinkedIn og generel indsigt i arbejdsmarkedet. Han bookede en karrierevejledning primært for at få sparring på sit cv. Han fortæller:

”Jeg mente, at det var dét, der havde størst indflydelse på min jobsøgningsproces. Jeg fik en række nyttige råd om noget, jeg ikke selv havde overvejet, bl.a. hvordan jeg bedst kunne præsentere mig selv og mine personlige kompetencer i både cv og ansøgning. Derudover blev jeg gjort opmærksom på, hvor stor en rolle sociale medier spiller i jobsøgningen”.

 

Fornyet håb og ny motivation

Før karrierevejledningen var Tim nået til et punkt, hvor han næsten havde opgivet at finde et studiejob. Men karrierevejledningen fik Tim til at ændre mening, han uddyber:

Karrierevejlederens råd fik mig til at indse, at der var mulighed for forbedringer, hvilket gav mig fornyet håb og motivation til at fortsætte min søgen efter et studiejob.

Tim Morakran

Set i bakspejlet synes Tim, at mange af de ting, der kunne optimeres i hans ansøgning og cv, er åbenlyse, men han var blind for dem, indtil karrierevejlederen påpegede dem.

 

Fokus på personlige kompetencer

I jobsøgningen havde Tim allerede oplistet sine projekter og sin rolle i dem på cv’et, men i karrierevejledningen blev han opmærksom på at fremhæve sine kompetencer – både de faglige og de personlige mere. Han uddyber:  

”Jeg havde ikke fokuseret så meget på de personlige kompetencer, der blev brugt i forbindelse med projekterne. Efter vejledningen følte jeg mig langt mere sikker på, hvordan jeg kunne præsentere mig selv på en måde, der talte til arbejdsgiverne. Jeg begyndte at se mine studieprojekter som beviser på mine evner og potentiale, og det gjorde mig mere bevidst om min egen værdi som kandidat”.

Og han fortsætter:

Uden karrierevejledningen ville jeg sandsynligvis ikke have haft den samme motivation eller tro på mig selv. Det gjorde en stor forskel i min måde at søge studiejob på.

Tim Morakran

I karrierevejledningen fik Tim også indsigt i vigtigheden af at være til stede på de sociale medier, fx LinkedIn, som mange arbejdsgivere bruger i rekrutteringen. Tim optimerede sin profil, så den stod skarpt.

 

Jagten på det gode studiejob

Efter karrierevejledningen forbedrede Tim sit materiale – cv, ansøgning og LinkedIn-profil. Derefter gik jagten på det gode studiejob ind. Han husker tilbage:

”Det handlede om at få en fod indenfor, så jeg søgte bredt efter studiejob – både via opslåede stillinger og med uopfordrede ansøgninger. Jeg overvejede også seriøst at tage direkte kontakt til personer i mit netværk, der kunne hjælpe mig videre til de rette forbindelser, men før jeg nåede så langt, fandt jeg mit studiejob”.

Studiejobbet fandt Tim via et jobopslag på Netcompanys hjemmeside. I første omgang fik han afslag, men firmaet understregede, at de fandt Tims profil interessant, og at de muligvis ville kontakte ham senere. Det havde han svært ved at tro på, men efter nogle måneder blev han alligevel inviteret til jobsamtale.

 

Ægte passion førte til det rette match

Jobsamtalen hos Netcompany var delt op, så første halvdel handlede om Tim og hans interesser, mens anden halvdel bestod af en case. To dage efter blev Tim tilbudt stillingen. Han har efterfølgende fået at vide, at han blev valgt til jobbet, fordi han virkede meget entusiastisk og motiveret til jobsamtalen samtidig med, at han demonstrerede de nødvendige, tekniske færdigheder. Tim understreger en vigtig pointe i den forbindelse:

Det handler i høj grad om at vise, at man er villig til at lære og udvikle sig. Det er den indstilling, arbejdsgivere ofte søger, fordi de ved, at tekniske færdigheder kan læres, men ægte passion for faget er sværere at finde.

Tim Morakran

Tim er virkelig glad for sit studiejob hos Netcompany. Set i bakspejlet ville han gerne have brugt fx LinkedIn og sit netværk generelt i jagten på studiejobbet, men han pointerer, at selvom jobsøgningsprocessen var lang og indimellem frustrerende, så var det det hele værd, da han endelig fandt det rette match.

 

Tims gode råd:

  1. 1

    Fremhæv kompetencer

    Fremhæv både personlige og faglige kompetencer fra dine projekter i dit cv.

  2. 2

    Brug sociale medier

    Undervurdér ikke sociale medier som LinkedIn. Her kan man give et mere levende billede af sig selv ved at interagere med andres opslag, og måske selv lægge noget op. Hvis man er modig, kan man også tage direkte kontakt til en potentiel arbejdsgiver.

  3. 3

    Søg bredt

    I begyndelsen kan det være svært at finde et studiejob, når man ikke har nogen erfaring.

  4. 4

    Giv ikke op!

    Det kan være svært at få afslag gang på gang, men send en ansøgning mere. Hvert afslag bringer dig et skridt tættere på den rigtige mulighed.

  5. 5

    Tag det ikke personligt

    Det er vigtigt at huske, at rekrutteringsprocessen ofte er kompleks, og beslutninger kan være baseret på mange faktorer, der ikke nødvendigvis har noget at gøre med dine kvalifikationer eller personlighed.