Spring til indhold

Vinder af AAU Startup Legat 2022

Akson Robotics

Akson Robotics består af tre dimittender fra Robotics-uddannelsen på Aalborg Universitet. Deres idé er at bruge robotteknologi og kunstig intelligens til at lokalisere grønt ukrudt på kløvermarker og udarbejde sprøjtekort til præcisionssprøjtning, hvilket vil nedbringe brugen af pesticider og spare landmanden penge.

Vinder af AAU Startup Legat 2022

Akson Robotics

Akson Robotics består af tre dimittender fra Robotics-uddannelsen på Aalborg Universitet. Deres idé er at bruge robotteknologi og kunstig intelligens til at lokalisere grønt ukrudt på kløvermarker og udarbejde sprøjtekort til præcisionssprøjtning, hvilket vil nedbringe brugen af pesticider og spare landmanden penge.

Co-founder teamet bag Akson Robotics

  • Benedek Benjamin Gergaly 

Kandidat i Robotics fra Aalborg Universitet, Co-Founder, Drone- og kortlægnings specialist

  • Albert Sonne Olesen

Kandidat i Robotics fra Aalborg Universitet, Co-Founder, salg og markedsføring

  • Emil Albin Ryberg

Kandidat i Robotics fra Aalborg Universitet, Co-Founder, IT- og systemarkitektur samt træning af AI-modeller

Hvilken udfordring eller problem søger I at løse med jeres idé/startup?

“I Akson Robotics kan vi med robotteknologi og kunstig intelligens lokalisere grønt ukrudt selv på grønne kløvermarker, der dyrkes til kvægfoder. Med dronebilleder kortlægges ukrudt på per-plante niveau, så der kan genereres et sprøjtekort, som er kompatibelt med markedets GPS-styrede marksprøjter. Det muliggør præcisionssprøjtning, hvilket nedbringer brugen af pesticider til gavn for miljøet og sparer landmanden penge. For økologiske landmænd fungerer kortet som beslutningsstøtte omkring manuel lugning.” Albert Sonne Olesen, Co-founder, Akson Robotics.

Hvad betyder AAU Startup Legatet for jeres startups udvikling lige nu?

“AAU Startup Legat betyder rigtig meget. Det har dækket købet af en kommerciel drone og er på den måde direkte medvirkende til, at vi kan få vores produkt på markedet. Gennem samarbejde med landbrugs- og planteavlskonsulenter, der er uvildige sparringspartnere for landbruget, har vi under udviklingen af løsningen testet den hos landmænd, som gerne vil være grønnere og spare penge samtidig. Med store dele af vores go-to-market strategi finansieret kan vi nu fokusere på kunderne og skalering af virksomheden”. Albert Sonne Olesen, Co-founder, Akson Robotics

Hvad fik jer til at søge ind i AAU Startup Programmet/ opsøge iværksætteri som dimittender? (herunder uddannelsens rolle/vejlederrolle)

“Benedek, Emil og jeg mødte hinanden på Aalborg Universitet, hvor vi alle studerede robotteknologi. Vi jokede tit med hinanden om ideer til virksomheder. Derfor greb vi muligheden for at følge et entreprenant semesterprojekt-spor på det sidste år af kandidatuddannelsen. På kurset lærte vi bl.a. metoder til at finde sit marked og pitchede vores ide om ukrudtslokalisering for bl.a. landbrugskonsulenter og landmænd. Deres interesse var så stor, at vi arbejdede videre med projektet i vores specialeprojekt og udviklede en prototype.

Vores underviser på entreprenør-kurset, Frank Geertsen, henviste os til AAU Startup Program, hvor vi blev optaget på et fast-track forløb. Her fik vi kickstartet vores netværk og virksomhedsmindset og fik vejledning i fundingmuligheder, så vi nu deltager i et acceleratorprogram for iværksættere. Jeg synes, det er fedt at vores specialeprojekt ikke bare blev lagt i skuffen”. Albert Sonne Olesen, Co-founder, Akson Robotics.

Det har været helt afgørende for udviklingen af vores startup, at der både på uddannelsen og i AAU’s iværksættermiljø findes et netværk af kompetente personer, der har kunnet vejlede os om hvert nyt skridt

Albert Sonne Olesen