Spring til indhold

Vinder af AAU Startup Legat 2022

Site-Tech

Site-Tech er blandt de første vindere af nyt startup-legat på Aalborg Universitet, som skal styrke iværksættermiljøet og give AAU-startups et økonomisk rygstød i starten af deres iværksættereventyr.

Vinder af AAU Startup Legat 2022

Site-Tech

Site-Tech er blandt de første vindere af nyt startup-legat på Aalborg Universitet, som skal styrke iværksættermiljøet og give AAU-startups et økonomisk rygstød i starten af deres iværksættereventyr.

Tekst og foto: Thomas Møller Christesen

Iværksætteriet trives blandt studerende på Aalborg Universitet (AAU), og et rekordhøjt antal studerende har i år søgt om optagelse i iværksætter-forløbet, AAU Startup Program. De kommende fire år vil de mest lovende idéer og løsninger herfra få en økonomisk saltvandsindsprøjtning til at blive realiseret.

”AAU Startup Legat – Støttet af Det Obelske Familiefond” er et nyt startup-legat, der skal hjælpe AAU-iværksættere med at tage deres startups til det næste niveau og skabe en levedygtig forretning. Over de næste fire år vil i alt 33 lovende startups modtage legatet, der har en værdi af 250.000 kr.

- En af vores kerneopgaver er at understøtte morgendagens startups, og med ”AAU Startup Legat – Støttet af Det Obelske Familiefond” får vi mulighed for at styrke den indsats. Det er ikke alene vigtigt for iværksætternes succes, men også for AAU’s ønske om at fremme udviklingen og bringe værdi til samfundet,” siger Marie Fallgaard Mortensen, der afdelingschef for Studenterentreprenørskab i AAU Innovation.

Vi har hele tiden selv vidst, at vi havde en god idé og en smart løsning, men legatet bekræfter, at der også er andre end os, der gør det.

Martin van der Bijls

Legat har sat skub i udviklingen hos startup
En af de AAU-startups, der har modtaget et økonomisk skulderklap, er Site-Tech. De har udviklet en fugekradserobot, der automatiserer det ensformige og meget slidsomme arbejde med at udkradse fuger fra murværk.

Idéen til startuppen opstod, da AAU-studerende Emil van der Bijl overværede en murer, der udkradsede furer på en af AAU’s bygninger. Emil mente, at det kunne gøres smartere, og han gik derfor i gang med at bygge første prototype på fugekradserobotten.

Legatet har været en særdeles kærkommen håndsrækning, der har accelereret Site-Techs udvikling.

- Legatet har virkelig haft en stor betydning for vores startup. Vi har brugt pengene til at udvikle en version 2 af vores fugekradserobot, som vi har kunnet teste på markedet sammen med vores samarbejdspartnere, fortæller Martin van der Bijls, der har stiftet Site-Tech sammen med sin bror, Emil.

- Derudover er vi selvfølgelig rigtig glade for den anerkendelse, legatet er. Vi har hele tiden selv vidst, at vi havde en god idé og en smart løsning, men legatet bekræfter, at der også er andre end os, der gør det. Så det er vi utroligt glade og taknemmelige for.

Juryens begrundelse for valget af Site-Tech var blandt andet, at deres løsning har potentiale til at ”blive en forretningsmæssig succes i Danmark og udlandet” og til at ”løfte potentielle sundhedsmæssige problemer på byggepladser og lignende”.